Behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat, op een rustige, respectvolle manier met aandacht voor u als persoon.

 

De behandeling

Elke behandeling duurt een uur en wordt uitgevoerd door een van onze therapeutenBinnen de praktijk gebruiken wij bij de behandeling van het syndroom van Tietze alleen de behandelmethode manuele Therapie e.s. Manuele Therapie e.s. specialiseert zich in het verbeteren van het functioneren van de gewrichten bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugpijn of Tietze.

 

Gericht op

De behandeling is gericht op het verhelpen van de klachten die veroorzaakt worden door het syndroom van Tietze. Wanneer u al langere tijd Tietze heeft en daar nu klachten van ervaart wil dat niet zeggen dat dit voortaan de situatie is waarmee u moet leren leven. Wij helpen u weer te functioneren zonder of met minder klachten en richten ons op het normaliseren van de krommingen in de rug en de houdingsaanpassingen van borstkast en ribben. Dit betekent niet dat we ze recht maken. Iedere persoon en elke rug is uniek. Iedereen beweegt op zijn eigen manier en hier gaan we naar op zoek in de behandeling.

 

Welke methode

Wij werken binnen de praktijk met manueel therapeuten geschoold in de behandelmethode manuele therapie e.s. Dit wordt tevens manuele therapie vd Bijl of Utrechtse school genoemd. Dit is een methode die werkt vanuit het idee dat alle gewrichten samen 1 keten vormen en je deze ook als 1 geheel moet behandelen binnen 1 behandeling om verandering te bewerkstelligen.

 

De technieken

De technieken die we gebruiken zijn uiterst zacht en nauwkeurig gericht op de collageenvezels van het kapsel van de gewrichten. De manueeltherapeut zet de technieken in via de eigen handen en beweegt het gewricht op een rustig tempo van de ene naar de andere uiterste stand. Na zes herhalingen is het maximale effect bereikt voor dat moment en wordt het volgende gewricht behandeld.  Zo wordt u van voeten tot schedel bewogen per behandeling met bijzondere aandacht voor het gebied waar Tietze de meeste klachten veroorzaakt nml aan de ribben, het borstbeen en de borstwervekolom.

 

Niet gekraakt!

De techniek die we gebruiken heet manipuleren. Dit is niet het zelfde als kraken. Kraken doen wij pertinent niet. Tijdens een behandeling worden relevante gewrichten van hoofd tot voeten gemanipuleerd en mobiliseerd op een zeer zachte en rustige manier die altijd binnen de fysiologische grenzen van het gewricht blijft. Door deze totaal-behandelmethode is het niet per se nodig te weten hoe de klacht is ontstaan. Tevens worden ook compensaties en adaptaties (aanpassingen die het lichaam maakt op pijn en klachten waardoor het alsnog door kan bewegen) weggewerkt.