Bestaan er meer behandelingen bij het Syndroom van Tietze?

De huidige behandeling van het syndroom van Tietze en costochondritis die toegepast wordt buiten onze praktijk bestaat uit het bestrijden van de symptomen door middel van medicatie, pijnstilling, houdingsadvies, oefentherapie, mobilisatie en massage.

  • De medicatie zijn ontstekingsremmende NSAID’s, een lokaal geïnjecteerde verdoving op de pijnlijke plaats of een zenuwblokkade van de zenuwen die tussen de ribben zitten.
  • De houdings- en oefentherapie worden door een fysio, mensendieck of Cesartherapeut aangeleerd en zijn gericht op het aanhouden van een neutrale houding en ademhalingsregulatie.
  • De fysiotherapeut kan ook nog gerichte pijnverlichting geven via warmtebehandeling en massage van de pijnlijke plekken.
De resultaten van de reguliere behandelstrategieën zijn vaak erg wisselend en niet voor iedereen gelijk. Er is geen zekerheid dat wanneer een behandeling de klachten heeft doen verminderen of verwijderen dat deze ook definitief wegblijven. Dit is afhankelijk van vele factoren. Tietze kan in principe altijd weer terug komen.

Hier willen wij verandering in brengen door de kans te vergroten dat de Tietze klachten voor langere tijd verminderen of wegblijven.

Benieuwd hoe wij dit doen? Zie hier voor meer informatie.