Even voorstellen...

 

Welkom, wij zijn Martijn Vis en Olga Koelemij en vormen de praktijk: V&K Therapie, Advies en Coaching. Na jaren zelf veel last veel last te hebben gehad van onbegrepen pijnklachten op de borst, kreeg ik (Olga) de diagnose: syndroom van Tietze. Na een tocht langs wat hulpverleners belandde ik bij mijn collega's manueel therapeuten op de behandelbank. Voor het eerst voelde ik een stuk verlichting, dit gaf mij veel hoop. Na een aantal behandelingen waren de klachten zoveel minder, dat ik ging geloven dat de klachten konden verdwijnen.

 

Hoe kwam de specialisatie tot stand?

In deze periode was ik net zelf aan het werk als Manueel Therapeut e.s. Martijn en ik besloten toen een “Tietze en costochondritis” specialisatie binnen onze praktijk vorm te gaan geven. Puur omdat wij zo enthousiast waren over het effect van de Manuele Therapie e.s bij deze klachten. Ik ervaarde zelf hoe ongelooflijk veel impact deze klachten hadden op mijn eigen leven. Wat ons opviel is dat er zo weinig over bekend was en er nauwelijks behandelingen waren die enige hoop boden. Wij zijn het als een missie gaan ervaren te voorkomen dat mensen onnodig hoeven rond te lopen met deze vervelende klachten. We besloten zelf te gaan creëren wat ik toen heb gemist: een aanpak die naast de lichamelijke oorzaak ook kijkt naar leefstijl en mogelijke onderliggende vastgehouden emoties. 

In die tijd waren pijn, vermoeidheid en angst dagelijks aanwezig. Kan gelukkig zeggen dat dit al lang verleden tijd is. Helemaal weg is het niet. Schat in voor 95%. Het is nu een signaal dat ik teveel van mijzelf vraag. Dit signaal serieus nemen zorgt vrijwel direct weer voor verdwijnen van de klachten.

Als jij tevreden bent motiveert dat ons...

 

Elke cliënt die tevreden de praktijk verlaat motiveert ons meer om door te gaan met behandelen van Tietze. Wij blijven de behandeling verbeteren. Wij doen dit door ons bij te scholen en te blijven informeren. Wij testen ook produceten uit die kunnen helpen bij het herstel en het effect van de behandelingen kunnen ondersteunen en versnellen. 

Met elkaar hebben we veel overleg over de cliënten die hier komen. Wij merken elke keer weer dat geen enkele Tietze klacht hetzelfde is, want iedereen is anders. Zo leren we van iedereen die hier komt. Ook van mensen waarbij de behandeling minder goed aanslaat. Die geven ons soms nog terug wat uiteindelijk wel heeft geholpen en die kennis delen we graag weer met anderen.

De afgelopen 14 jaar hebben wij onze behandeling bij Tietze uitgebreid van alleen manueel therapeutische aanpak, naar een aanpak die ook emoties en leefstijl meeneemt in het behandelplan. Meer weten over deze aanpak? Lees verder

 

Wij hopen met Tietzebehandeling bij te dragen aan jouw herstel van Tietze en costochondritis klachten!