Ervaringen van cliënten met de behandeling van het syndroom van Tietze en costochondritis

 

"Wij hebben een zeer prettige ervaring met Olga en kunnen haar zeker aanbevelen! Olga heeft bij mijn zoon van 13 het syndroom van Tietze verholpen. We zijn bij Olga terechtgekomen na een opeenstapeling van klachten waarvoor de artsen in het ziekenhuis geen oorzaak konden vinden en mijn zoon niet verder konden helpen. Mijn zoon had last van pijnlijke steken op zijn borst, snelle hartkloppingen, benauwdheid, pijnaanvallen en uiteindelijk een zwelling op zijn borstkas. Volgens de artsen in het ziekenhuis was het probleem niet fysiek, maar eerder psycholoog. Al bij het eerste consult met Olga vond zij de mogelijke oorzaak van al deze klachten, namelijk een beklemming in de rugwervel precies achter de borstkas waar hij de steken en pijn voelde. Olga heeft meteen de beklemming losgemaakt en na 3 behandelingen zijn de klachten tot op de dag van vandaag niet meer teruggekeerd. We zijn Olga niet alleen dankbaar voor haar hulp en de eerlijke en prettige wijze waarop mijn zoon is geholpen, maar ook omdat zij mijn zoon heeft verholpen van zijn misselijkheid waar hij 4 jaar lang mee liep. Dankzij Olga weten we dat alle klachten te maken hadden met een mechanisch probleem en zijn we blij dat mijn zoon geen pijn meer heeft."

 

                                                                                                                                                                                         - Ravi, Rotterdam

"Ik kwam bij Olga met veel pijn door costochondritis.
Naast manuele therapie om m’n lijf losser te krijgen, helpt ze me bij de onderliggende oorzaak en via aandacht naar/in m’n lijf bij opgekropte emoties te komen.
Ze begeleidt zonder oordeel en leert me te luisteren naar mezelf en mijn eigen lichaam.
Het denken mag er zijn, maar de focus ligt op het voelen. Dat is best wennen, maar zorgt juist dat stukje voor stukje een last verdwijnt. Een last waar ik overigens niet bewust van was en ik via mijn hoofd niet bij kon komen."
                                                 

                                                                                                                                                                                             -Irene, Rotterdam

 

"10 jaar geleden heb ik een openhartoperatie gehad. Ik bleef altijd last houden van een drukkend gevoel op mijn borst en pijn in mn ribbenkast. Altijd weer terug naar de cardioloog, maar altijd was alles in orde.

Op een gegeven moment ben ik toch maar eens gaan googelen naar pijn in ribben en druk op de borst. Ik kwam uiteindelijk op de site van Olga uit en ik herkende mij in de symtomen van Tietze.

Direct een afspraak gemaakt en na 1 behandeling voelde ik al verlichting en veel minder pijn. In het begin ging ik iedere maand ongeveer een half jaar lang, misschien iets langer dat weet ik niet precies meer. Ik ben nu nog steeds klachten vrij, wat een verademing.

Maar zodra ik weer last krijg kan ik uiteraard weer een afspraak maken. En Olga is gewoon heel vertrouwd, ik voelde me er direct op mn gemak."

Een echte aanrader dus.

-Joke, Nieuwerkerk a/d IJssel

"Veel pijn, na bezoeken aan huisarts, cardioloog en raadpleging foto’s, de diagnose van de Ziekte van Tietze die niet afdoende behandelbaar zou zijn. ('Leef er maar mee.') Een door mij moeilijk te accepteren conclusie en ben na enig speurwerk en overleg met mijn ziektekosten verzekeraar tot u gebracht. U hebt mij geen 100% verlossing van alle pijn op de borst beloofd, maar ben door u een aantal malen "krachtig" onder handen genomen met een resultaat dat ik iedere Tietze patiënt zou toewensen. Ben maandenlang nagenoeg pijnloos en heb minder stress als gevolg van de kwaal. Of is het andersom?? Ik denk, dat meer bekendheid van deze door u met gelijkgestemde collega's ontwikkelde methoden aan velen een beter leven zou kunnen geven. Ben u veel dank verschuldigd en hoop dit door deze reactie te hebben kunnen overbrengen."

-Max Capelle aan den IJssel

Ik ben Olga zeer dankbaar voor de goede behandeling. Tegelijkertijd ben ik nog steeds verbaasd over het feit dat er nog zo weinig bekend is over deze aandoening en de juiste behandeling om de klachten te verhelpen. Op verschillende forums en Facebook las ik verhalen van mensen die allerlei medicijnen kregen voorgeschreven en naar een reumatoloog gingen. Terwijl het probleem bij Tietze mechanisch is. Ook vind ik het nog altijd vreemd dat meerdere cardiologen dachten aan een ontsteking van mijn hartzakje en niet al eerder een MRI hebben gemaakt om dat uit te sluiten. Ik hoop dan ook dat er meer bekendheid komt rondom Tietze en costochondritis zodat mensen snel op de juiste manier behandeld kunnen worden en begrijpen dat deze aandoening helemaal niet chronisch hoeft te zijn. Ik gun het iedereen met Tietze en costochondritis om bij Olga of haar collega behandeld te kunnen worden zodat ook zij klachtenvrij kunnen zijn en niet in wanhoop te hoeven leven.

Nadat ik in 2016 te horen kreeg dat ik het Syndroom van Tietze had en hier maar mee moest leren leven, accepteerde ik dit gelijk. In het begin met heel veel stemmingswisselingen, ups en downs en vooral heel veel onverklaarbare pijn. Jarenlang kwam ik bijna wekelijks bij mijn fysiotherapeute, die de pijn voor korte tijd 'draaglijk' maakte, maar deze zeker niet weg kon nemen. Tot op een dag in 2021, dat ik er zo ontzettend klaar mee was en ik ging googlen, want er moest en zou een oplossing voor zijn. Op deze manier kwam ik in contact met V & K Manuele Therapie en heb ik direct een afspraak ingepland bij Olga. Bij de eerste afspraak kreeg ik gelijk het gevoel dat zij iets voor mij kon betekenen. Olga had enorm veel begrip en kennis en door haar rustige benadering voel je je direct gehoord. Nadat ik de eerste 3 keer om de twee weken langsging, werd de periode tussen de behandelingen in steeds langer. Ik begon langzaam het vertrouwen in mijn lijf weer terug te krijgen. 'Wat doet ze dan?' wordt er vaak aan me gevraagd, masseren en een uurtje 'pijn lijden', was steevast mijn antwoord. Haar manier van behandelen is prettig en ze weet wat ze doet. Na jaren durf ik weer volledig te trainen en wedstrijden te voetballen, waar ik eerder dacht dit niet meer te kunnen/durven. Mijn leven heb ik weer terug voor mijn gevoel en ik zit niet meer 'gevangen' in mijn sleur en angst voor Tietze. Door deze behandelingen ben ik in gaan zien dat er wel degelijk iets aan te doen is, waardoor het leven je weer toelacht!!! Mijn advies, twijfel niet langer maar ga hiervoor en ervaar zelf dat Tietze niet de baas is over jouw lichaam, maar jij zelf! Olga, enorm bedankt, ik kom graag bij je terug (maar hopelijk niet te vaak meer). 

Hopelijk zullen vele mensen me volgen.

                                                                                                                                                                                                               -Lennie, Reek

"Na jaren van klachten en zelf op zoek naar een oplossing heb ik aangeklopt bij Olga. Wat een verademing om iemand te vinden die wel de klachten weet aan te pakken bij de bron. In plaats van een fysio die in mijn geval alleen deed aan symptoom bestrijding. Na een aantal behandelingen waren de klachten al nagenoeg verdwenen naar de achtergrond in plaats van 100% van de tijd aanwezig. Olga heeft mij doen inzien wat de klachten oproepen, waardoor het is ontstaan en hoe ze het behandeld. Ik kan haar dan ook bij iedereen aanraden."

-Lianne, Schiedam

Syndroom van Tietze

"Een jaar geleden kreeg ik last van klachten op de borst. Het begon met een krampachtig gevoel op verschillende plekken op de borst. Daarna kwam er ook benauwdheid bij. De pijn werd steeds erger. Ik ging naar de huisarts en die dacht aan hartproblemen. Ze stuurde mij door naar de cardioloog. Deze dag aan pericarditis (ontsteking van het hartzakje). Ik mocht niet meer werken, moest bedrust houden en kreeg medicijnen, maar de pijn werd er niet minder op. De pijn werd zo heftig dat ik niet meer kon lopen. Ik moest in een rolstoel zitten. Zelfs naar het toilet was al te ver zonder een pijnaanval uit te lokken. Ook verspreidde de pijn zich naar mijn oksels en achterkant van mijn rug. 

Ik kon niet meer liggen op mijn zij zonder hevige pijn. Ik was ontzettend depressief: hoe kan iemand van 26 jaar nou zoveel pijn op de borst hebben? Was dit nu mijn leven? Ik trok ondertussen weer bij mijn moeder in die mij dag en nacht verzorgde. Toen kreeg ik eindelijk een MRI van mijn hart. De MRI liet helemaal geen ontsteking van mijn hartzakje zien. Mijn hart functioneerde prima. De cardioloog zei dat ik toch geen pericarditis had. Ik was stomverbaasd en ook best in de war: was de bedrust dan voor iets geweest? Ik vroeg me af wat het dan wel was. De cardioloog had het over het syndroom van Tietze. Ik zocht de symptomen op en herkende me wel een beetje maar niet volledig in de verhalen. Mijn pijn was namelijk zo heftig dat ik niet dacht dat dit het kon zijn. Toch ging ik verder googelen en kwam zo de praktijk van Olga tegen. Ik besloot een afspraak te maken want ik had niks te verliezen. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij Olga. Ze legde mij goed uit waar mijn klachten vandaan kwamen hoe dit te behandelen was. Vanaf de eerste behandeling voelde ik gelijk een verschil, Olga behandelde mij heel voorzichtig en ze maakte alles los. Ze bevestigde inderdaad dat ik Tietze had, of eigenlijk in mijn geval costochondritis omdat de pijn zich ook bevond aan de achterzijde van mijn ribbenkast. Ik was ontzettend blij en opgelucht. Ik kon weer lopen en de dingen doen die ik altijd gedaan had. Ik ben nog een paar keer naar Olga geweest en nu ben ik volledig klachtenvrij."

-Miranda, Den Haag

"In December 2021, i started having a very strong pain on the right side of my chest. At first I thought it was a muscle strain but as the pain started moving to the center of my chest and getting stronger, i knew it was something which i did not experience in the past. The next morning i also notice a swelling and I immediately saw my GP, who diagnosed me with tietze syndrome.

I was few weeks pregnant at the time (which eventually  ended up in a miscarriage) and could not take any painkillers. My entire way of living  has changed as i was in so much pain and could not do any of my usual daily activities. Doing as little as combing my hair was painful. My husband had to do almost everything for me. I was in pain but also depressed as not much information was available online and i was told by my GP that the inflamation will go away by itself in couple of weeks.  2 months later, nothing changed.

I tried everything I could. Putting hot patch on (was helping me to slightly relieve the pain), bought a back pod (but did not work for me) and I finally found this practice and read all the experiences shared by other customers/patients.I immediately called and made an appointment.Martijn had listened to my complaints and understood thoroughly everything i was saying. I finally found someone who knew what i was going through and could help. 

It did not took much time to feel a little better after the treatment. I kept going every 2 weeks and i was making good progress. Martijn knew how to approach the problem and helped tremendously. After couple of months I started combining my session between Martijn and Olga. Even now i can’t completely explain what did Martijn and Olga do in every detail but in my eyes these people are a miracle. I don’t know what would i do if i did not find this practice. I had consulted with many doctors (friends and friends of a friend) and noone could help me. I rarely take the time to write a review but this time i wanted to share my experience with the hope it can help someone who is diagnosed with this terrible condition. 

GO AND SEE Martijn and Olga! 

I now feel like my tietze is almost 90% gone. I still am afraid that it might come back, but i so happy that I can function perfectly normal again! Good to mention that during the time when my condition was at worst i was going through fertility treatment and injecting hormone (menopur). Although teitze should not be a direct side effect i suspect that this has caused the inflammation. The moment I stoped taking this hormone i also started feeling better and when i think back my chest pain started around the same time when i started injections.

Thanks to Martijn and Olga I could manage the pain! "

-Katerina from Amstelveen

"Begin zomer 2020 kreeg ik plotseling klachten van een voortdurend drukkend en beklemmend gevoel op de borst (alsof er een band om mijn borstkas zat die steeds strakker werd aangetrokken ). Daarnaast had ik last van zuurbranden en een naar gevoel ter hoogte van de slokdarm (stokkende ademhaling) alsof er een brok in mijn keel zat. Al met al erg pijnlijk / beangstigend en het voelde behoorlijk alarmerend. Deze klachten werden door mijn huisarts gediagnostiseerd als het syndroom van Tietze. Advies van de huisarts was pijnstillers en wat rust nemen. Vanwege Multiple Sclerose ( gedurende 16 jaar) en een hernia-operatie ( 10 jaar geleden ) met als gevolg lidtekenweefsel dat tegen de zenuwen drukt, bezoek ik al jaren een fysiotherapeut. Helaas kon mijn fysiotherapeut niets voor me betekenen betreffende de Tietze en ben ik op zoek gegaan naar iemand die me van de Tietze af zou kunnen helpen. Dat bleek niet zo eenvoudig en helaas bleken de klachten met tijd niet af te nemen. Ik voelde me knap beroerd en de Tietze had een behoorlijke negatieve impact op mijn dagelijks leven. Mijn kwaliteit van leven nam behoorlijk af door de Tietze. Gelukkig kwam ik op de site van Vis manuele therapie terecht en na me goed ingelezen te hebben kon ik na het invullen van de vragenlijst terecht voor een intake. Binnen een week zat ik tegenover Olga , ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Wat een verademing was dat, ze heeft me grondig onderzocht, al mijn klachten uitgevraagd en vooral heel veel uitleg gegeven over de processen in mijn lijf. Meteen de eerste keer heeft ze me al behandeld en dat voelde heel erg goed. Van nawerkingen heb ik gelukkig weinig last gehad. Olga heeft bij iedere behandeling uitgelegd wat ze ging doen en wat ik kon verwachten. De behandelingen heb ik als heel prettig ervaren. Aanvankelijk ging ik iedere 10-14 dagen voor een behandeling, daarna zat er steeds wat langere tijd tussen de behandelingen in en dat werkte prima. Na iedere behandeling ging het wat beter met me en had ik minder pijnstillers nodig. Kortom, nu ik een jaar verder ben kan ik zeggen dat ik mijn leven weer terug heb en van al mijn klachten af ben. Ik ga nog steeds naar Olga toe, iedere 3 á 4 maanden omdat ik heb gemerkt dat de behandeling ook heel goed werken tegen de blijvende zenuwpijn ten gevolge van mijn hernia-operatie. Voor mensen met het Syndroom van Tietze is de behandeling van Olga en haar collega’s bijzonder effectief en zeker een aanrader. Tegen Olga zou ik willen zeggen; ontzettend bedankt dat je me mijn leven weer hebt terug gegegeven."

-Sonja, Rotterdam

"Begin 2020 ben ik voor het eerst bij Olga terecht gekomen nadat ik zo’n 5 jaar klachten had van vage zeurende pijn op de borst waar ik soms ook wel angstig over was.
Ik begreep niet goed waar de pijn vandaan kwam en kon het daardoor ook niet oplossen, waardoor ik er maar mee bleef doorlopen.
Olga heeft mij tijdens de behandelingen duidelijk kunnen maken waar het vandaan kwam en aandacht gegeven aan de locatie die ermee verbonden zijn.
Het lichaam geeft een signaal af met de pijn dat er iets niet helemaal goed zit, maar dat wordt niet alleen op die plek veroorzaakt.
In het begin heb ik ongeveer eens per maand een behandeling gedaan en later was dit minder vaak nodig en is dit erop aangepast.
De behandelingen voelde voor mij al snel heel professioneel en prettig. Ik kreeg het vertrouwen dat Olga er veel verstand van heeft en er al haal energie en aandacht er tijdens de sessie insteekt.
Ze luistert goed naar de problemen en pakt deze vervolgens dan ook gericht aan waardoor ik me snel op mijn gemak voelde.
Wat ze mij tijdens de sessies ook heeft geleerd is om te ontspannen. Uiteindelijk hielp dat ook bij het aanpakken van het probleem doordat de borstspieren teveel gespannen bleven.
Na een jaar ben ik nu van al mijn klachten af op dit moment. Wellicht dat ik er ooit nog last van krijg, maar dan weet ik beter hoe er mee om te gaan en anders zal ik kom ik gewoon weer een keertje terug bij Olga.
Voor mij was het dan ook zeker de moeite waard om voor elke behandeling een uurtje in de auto te zitten en ik kan iedereen met soortgelijke fysieke klachten aanraden om hier behandeld te worden."

-Reinier, Poortugaal

"Na de behandeling in jouw kliniek was de pijn grotendeels verdwenen.
Wij begrepen daaruit, dat het Tietze syndroom ook aangepakt kan worden met bewegingen.
Denk daarbij aan armen strekken, draaien, je lang maken, je rug buigen (hol of bol), veel inademen of juist uitademen etc.
We zijn daarom als familie allemaal ’s avonds thuis gaan sporten en dit heeft Luzia zo geholpen dat de pijn verdwenen is.
Waar wij blij mee waren is dat een onduidelijke pijn, waar een arts moeite heeft om te diagnosticeren, door jou wel direct herkend werd.
En jouw adviezen hebben geleid tot een succes."

Bedankt voor jouw hulp.

-Paul en Luzia, Rijswijk

"Hier een verhaal hoe ik de behandeling heb ondervonden om van het syndroom van Tietze af te komen. Tijdens het intake gesprek heb jij mij precies uitgelegd hoe het kon dat ik zo'n pijn aan mijn borst had ! Ik dacht dat ik weer een hartinfarct kreeg maar na jou uitleg was ik zeer gerustgesteld dat dat niet het geval was! Ik heb ook veel baat gehad bij de behandeling en bij de oefeningen die jij mij voordeed!
Ik weet dat het syndroom van Tietze bijna niet bekend is want ik kwam s' morgens in het ZH aan en die wisten niet wat ik had en na flink wat googlen kwam de aap uit de mouw !
Dus ik wil vooral Olga bedanken voor de goede zorg en ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen een beetje heb kunnen helpen om dit vervelende syndroom te bestrijden! "

Met vriendelijk groeten,

-Peter Rotterdam

"Ik ben een 44 jarige moeder van 4 prachtige kinderen. Een druk dagelijks leven met de nodige spanning en stress erbij, vult mijn dagen. Enkele jaren geleden kreeg ik  steeds vaker pijn op mijn borst  met daarbij een drukkend, beklemmend gevoel. Vaak met uitstraling naar armen en schouder. Dit gevoel was er zowel bij inspanning, als in rust. Via de huisarts verschillende ECG’s gemaakt, bloed onderzoek gehad en een echo van het hart gemaakt. Deze onderzoeken toonden  geen hartproblemen aan. Helaas bleven mijn klachten wel. De huisarts hield het op spanning en stress. Ik kreeg oxazepam voorgeschreven . Omdat mijn klachten me steeds vaker gingen belemmeren in het dagelijks leven, ben ik weer terug naar de huisarts gegaan. Die gaf toen de diagnose: Syndroom van Tietze. Volgens de huisarts was dit een  veel voorkomende aandoening, maar was er helaas geen behandeling of medicatie voor. Beetje rustig aan doen, was zijn enige advies en bij klachten een paracetamol. Hopeloos en moedeloos was is na deze uitslag.  Kort hierna ben ik zelf eens op internet gaan zoeken om me wat meer te verdiepen in het Syndroom van Tietze en of er dan echt niets zou zijn wat mijn klachten ook maar enigszins  zou kunnen verlichten.  Zo kwam ik op de site van Vis en Koelemij terecht. Ik heb direct contact opgenomen en al in de volgende week was daar de eerste afspraak ! Bij Olga in haar praktijk in Delfgauw voelde ik me meteen op mijn gemak. Vooral voelde ik me serieus genomen en door haar begrepen. Ze is heel professioneel. Zei omschreef precies wat ik voelde. Na een kort gesprekje, heeft ze me gelijk al behandeld. Op een bijzonder zachte manier ging Olga te werk. Ze masseert  en leerde me om te kunnen ontspannen.  In het begin ging ik 1 x per week naar haar toe. Later werden de tussenpozen steeds langer. Al na vrijwel de eerste behandeling merkte ik verbetering. In de loop van de weken namen mijn klachten duidelijk af! Mijn lichaam geeft aan wanneer het weer tijd is om een afspraak te maken bij Olga.  Ik zie altijd uit naar de afspraak, omdat na de behandeling mijn klachten weer zo afnemen.  Ik heb nu ervaren, dat er wel degelijk behandeling is voor de klachten die het Syndroom van Tietze . En dat de behandeling werkt."

-Bianca, Goudswaard

"Na een ontzettend heftige tijd nadat bij mij longembolie was vastgesteld kwam ik uiteindelijk ten einde raad op deze website terecht. Wat een opluchting mensen die wel weten wat je hebt en wat je doormaakt en belangrijker, die je kunnen helpen. Via de site kwam ik in contact met Olga, 1 van de therapeuten. Je wordt gelijk door haar op je gemak gesteld, er straalt rust van haar op jezelf uit, eerst even fijn alles van je afpraten met een beker thee erbij. 

De behandeling is uitgebreid, er wordt niet gejaagd of op de tijd gelet, je wordt behandeld door iemand met verstand en aandacht en niet door iemand die maar klakkeloos begint. Het is heerlijk omdat alles met rust gaat, er wordt niks geforceerd, alles volgt de natuurlijke lijn van je lichaam, het komt weer in beweging. 

Het laatste deel van haar behandeling geeft je echt complete rust, stilte in je hoofd en stilte in je lijf, dan lijkt het wel alsof de spieren waar zij haar handen onder legt, alles loslaten, ik voel dan mijn lijf echt een diepe zucht slaken. De na reacties vind ik altijd best spannend maar daar begeleidt ze je heel fijn bij, het is goed wat je voelt. 

Ik ben er zeker nog niet maar dat kan ook niet na zo'n lange tijd van heftig ziek, trauma en angsten maar ik ben al vele stappen verder en ik blijf ook echt bij haar komen. Ook als het dalijk echt allemaal weer rust heeft en over is, ga ik zeker nog om de zoveel tijd langs als cadeau aan mijzelf!"

-Debbie, Kinderdijk

"Een aantal jaar geleden kampte ik met hevige pijnklachten op mijn borst/ribben en tussen mijn schouderbladen. De pijn beheerste mijn leven. Er was veel onzekerheid over de oorzaak van de klachten. Is het mijn hart? Zijn het mijn Longen? De huisarts heeft een en ander uit laten sluiten,  waarna ik op haar advies bij Martijn Vis terecht kwam. Martijn heeft goed naar mij geluisterd en de tijd genomen om te doorgronden waar deze klachten bij mij vandaan kwamen. Daarna volgende een behandeling van een uur waarin ik op een zachte manier “”losgemaakt” werd. Meteen voelde ik een soort opluchting ontstaan in rug en borst. Na een aantal behandeling waren de klachten stukken minder en had ik het vertrouwen in mijn lijf hervonden. Ik verliet de praktijk met het gevoel van veel meer grip op het klachtenpatroon."

-Anna, Delfgauw

"Sinds 1998 weet ik dat de pijn in m’n borstkas en dan met name de voorste ribben, veroorzaakt wordt door het syndroom van Tietze. Van een ondersteunende behandeling was toen nergens sprake, leer er maar mee leven.
Ik leerde in de jaren daarna dat o.a. lichaamshouding en gemoedstoestand van invloed zijn op deze perioden van hanteerbare pijn. Eind 2017 had ik, na een stressvolle periode, zoveel pijn in mijn rug en ribben dat ik weer intens herinnerd werd aan de aanwezigheid van het syndroom van Tietze en Costochondritis, Zoekende naar ondersteuning vond ik tot mijn vreugde Maatschap Vis, die bleken gespecialiseerd. En dat zijn ze! Diezelfde middag belde ik en maakte een afspraak,
Dáár ben ik dánkbaar voor, want mede door een aantal behandelingen bij Olga is de pijn die ik ervaarde van een dikke 8 naar een 2/3 gegaan en soms nog minder. De behandelingen duren een uur,  er wordt goed in kaart gebracht wat het lichaam laat zien, ik ervaar zorgzaamheid, aandacht en kunde.
Door zacht bewogen te worden krijgt het ontstoken bindweefsel rondom de kleine gewrichtjes de aandacht die het nodig heeft om zichzelf te voeden, in beweeglijkheid te versoepelen en te ontspannen. Dit werkt in m’n gehele zijn door.
Nu ga ik nog eens in de drie maanden voor een ondersteunende behandeling, dit in combinatie met o.a. dagelijkse beweging
en aandachtig bij m’n beleving aanwezig zijn. Hierdoor is er voor mij een voelbare weg naar beterschap."

-Thessa, Hellevoetsluis

"Tietze is een aandoening waar je mee moet leren leven, dit klinkt hard maar is de werkelijkheid. Vanuit dit standpunt ben ik voor mijzelf gaan zoeken wat werkt er nou goed. Maar dat is makkelijker gezegd als gedaan, want niemand weet hier echt iets vanaf. Doordat er geen specifieke informatie bestaat ga je elke pijnaanval weer op internet zoeken, is er nu wel een oplossing? Die was er, ik ben naar de Vis Manuele Therapie gegaan om na zoveel therapieën te  kijken of dit wel zou slagen. En de wonderen waren de wereld nog niet uit. Mijn lichaam reageerde de eerste 2 behandelingen erg heftig, de 2de keer was zelf zo erg dat ik bijna flauwviel. Maar het werkte voor mij, de drukkende pijn op mijn borst, of iemand aan je spieren loopt te trekken verdween. De eerste keren ben ik een aantal keren achter elkaar gegaan om je lichaam weer goed te resetten, nu ga ik alleen nog als ik het echt nodig heb. Als het er is en ik lig op de behandeltafel voel je de druk gewoon wegzakken, dat is een gevoel wat niet te beschrijven is, heel fijn of je herboren de deur kan verlaten.  Het is wel zaak hiernaast te gaan zoeken wat de oorzaak is dat het terug blijft komen. Bij mij was dit mijn beroep (Horeca), nu ik dit heb los gelaten heb ik minder behandelingen nodig, maar ik weet ze wel te vinden"

-Gillian, Hillegom

"Ik liep langere tijd met Tietze klachten zoals pijn op de borst,pijnlijke ribben,rug en schouder. Voelde me erg ellendig en besloot internet af te speuren omdat ik heel graag geholpen wilde worden. Ik heb toen de website gevonden van Vis manueel therapie en die gaven aan gesppecialiseerd te zijn in de klachten van tietze wat me erg aan sprak was de uitleg over hoe ze te werk gaan en je lichaam een hoop zelf moet oplossen en daar dus ook tijd voor nodig is. Dus gelukkig geen wekelijkse behandelingen die een hoop geld zouden kosten. De 1e keer daar gekomen was Olga al op de hoogte van het hoe en wat omdat ik een formulier had ingevuld met wat de klachten zijn verleden en heden. Na de 1 e behandeling veel reactie van mijn lichaam gehad en met een paar dagen rot gevoeld maar was hier al voor gewaarschuwd. Na weken voelde ik langzaam verbetering wat naar mate de behandelingen alleen maar beter werd. Uiteindelijk 3 behandelingen gehad en voel me een heel ander mens geen klachten meer en ben Olga heel dankbaar voor de behandelingen maar ook de tips en het vertrouwen wat ze me heeft gegeven."

-Margaretha, Zuid Holland

"Ik kom ongeveer 2 jaar bij Sonja voor mijn Syndroom van Tietze. In het begin wist ik niet dat ik Tietze had. Ik dacht eerder dat ik het aan mijn hart had. Gelukkig was dit niet zo, alhoewel dit ook niet fijn is. Ik heb veel last gehad totdat ik op de site van Vis manuele therapie terecht kwam en zag dat ze specifieke behandeling hadden voor Tietze. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en kon gelijk terecht. Na een aantal behandelingen namen de klachten af en kon ik weer deelnemen aan het dagelijks leven. Soms heb ik nog wat last en dan ga ik weer even bij Sonja langs. Dan kan ik er weer voor een tijdje tegen. Kortom: sinds ik onder behandeling ben heb ik minder last en de tussenposes worden steeds langer voor ik weer een behandeling nodig heb. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen om deze behandelingen te ondergaan en het werkt."

-Corine, Oegstgeest   

"Na lang tobben en na verschillende therapeuten te hebben bezocht vond ik Olga. Olga heeft mij in een relatief korte periode afgeholpen van mijn syndroom van Tietze klachten. Het is zo fijn om weer normaal te kunnen ademen, zonder druk te voelen op mijn borst en benauwdheid te ervaren. Je merkt dat behandeling van je gehele lichaam nodig is om een verandering te bewerkstelligen. De behandeling is zo goed als niet pijnlijk en wanneer je in de auto stapt richting huis merk je gelijk dat je lichaam reageert. Deze reactie duurt hooguit een paar dagen. Ik merkte erg snel vooruitgang in de behandelperiode. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen. Wanneer mijn klachten mogelijk terug komen, weet ik bij wie ik moet zijn."

-Elouise, Portugaal

"3 weken na de bevalling van ons eerste kindje werd ik in het ziekenhuis opgenomen met hevige pijn op de borst klachten. Met de diagnose Syndroom van Tietze werd ik met pijnstilling weer naar huis gestuurd
Echter behield ik de pijnaanvallen die voor veel onzekerheden zorgden en mij ernstig belemmerden in de zorg voor onze dochter. Op internet kwam ik de website Tietze behandeling.nl tegen. Het eerste contact met Olga was erg prettig en de ervaring die zij hebben met de behandeling van patiënten met costochondritis gaf mij hij hoop en vertrouwen. Al na de eerste behandeling verminderden mijn klachten en een aantal behandelingen ben ik nagenoeg klachtenvrij, een geweldig resultaat!"

-Christine, Hendrik Ido Ambacht

Wil je zelf ervaren wat de behandeling jou kan brengen?