Sydroom van Tietze

 

Last van pijn op de borst met pijnklachten en zwellingen bij je borstbeen? Heb je de diagnose syndroom van Tietze gekregen?

Wij behandelen cliënten met het syndroom van Tietze zeer regelmatig met positief resultaat. Soms is er medicatie of locale injectie ontstekingsremmers nodig als de zwelling en pijn erg hevig zijn. In dit geval werken wij samen met de arts. Als de pijn draaglijk wordt gehouden door de medicatie nemen wij de oorzaak weg. Wij geven ook inzicht in hoe de klachten zijn ontstaan. 

 

Hoe onstaat Tietze?

Als onderdeel van de oorzaak zien we vaak een stijve, niet goed bewegende bovenrug. Net als bij costochondritis. Als de ribben aan de rugzijde niet goed kunnen bewegen (als de gewrichten "vast" zitten), dan neemt de belasting op de kraakbeenverbinding aan de voorzijde toe. Dit kan locale ontsteking en zwelling verzoorzaken. In de behandeling gaan we kijken of dit bij jou ook het geval is. We bekijken ook welke andere factoren er een rol spelen. Het syndroom van Tietze geeft vaak naast pijn op de borst nog andere vervelende klachten. Meer weten? Lees verder

Hinderen Tietze klachten jou dingen te doen die je graag wilt? Zoek je hulp van ervaren therapeuten?