Ervaringen

Ik ben een 44 jarige moeder van 4 prachtige kinderen. Een druk dagelijks leven met de nodige spanning en stress erbij, vult mijn dagen. Enkele jaren geleden kreeg ik  steeds vaker pijn op mijn borst  met daarbij een drukkend, beklemmend gevoel. Vaak met uitstraling naar armen en schouder. Dit gevoel was er zowel bij inspanning, als in rust. Via de huisarts verschillende ECG’s gemaakt, bloed onderzoek gehad en een echo van het hart gemaakt. Deze onderzoeken toonden  geen hartproblemen aan. Helaas bleven mijn klachten wel. De huisarts hield het op spanning en stress. Ik kreeg oxazepam voorgeschreven . Omdat mijn klachten me steeds vaker gingen belemmeren in het dagelijks leven, ben ik weer terug naar de huisarts gegaan. Die gaf toen de diagnose: Syndroom van Tietze. Volgens de huisarts was dit een  veel voorkomende aandoening, maar was er helaas geen behandeling of medicatie voor. Beetje rustig aan doen, was zijn enige advies en bij klachten een paracetamol. Hopeloos en moedeloos was is na deze uitslag.  Kort hierna ben ik zelf eens op internet gaan zoeken om me wat meer te verdiepen in het Syndroom van Tietze en of er dan echt niets zou zijn wat mijn klachten ook maar enigszins  zou kunnen verlichten.  Zo kwam ik op de site van Vis en Koelemij terecht. Ik heb direct contact opgenomen en al in de volgende week was daar de eerste afspraak ! Bij Olga in haar praktijk in Delfgauw voelde ik me meteen op mijn gemak. Vooral voelde ik me serieus genomen en door haar begrepen. Ze is heel professioneel. Zei omschreef precies wat ik voelde. Na een kort gesprekje, heeft ze me gelijk al behandeld. Op een bijzonder zachte manier ging Olga te werk. Ze masseert  en leerde me om te kunnen ontspannen.  In het begin ging ik 1 x per week naar haar toe. Later werden de tussenpozen steeds langer. Al na vrijwel de eerste behandeling merkte ik verbetering. In de loop van de weken namen mijn klachten duidelijk af! Mijn lichaam geeft aan wanneer het weer tijd is om een afspraak te maken bij Olga.  Ik zie altijd uit naar de afspraak, omdat na de behandeling mijn klachten weer zo afnemen.  Ik heb nu ervaren, dat er wel degelijk behandeling is voor de klachten die het Syndroom van Tietze . En dat de behandeling werkt. 

Bianca, Goudswaard

Na een ontzettend heftige tijd nadat bij mij longembolie was vastgesteld kwam ik uiteindelijk ten einde raad op deze website terecht. Wat een opluchting mensen die wel weten wat je hebt en wat je doormaakt en belangrijker, die je kunnen helpen. Via de site kwam ik in contact met Olga, 1 van de therapeuten. Je wordt gelijk door haar op je gemak gesteld, er straalt rust van haar op jezelf uit, eerst even fijn alles van je afpraten met een beker thee erbij. 

De behandeling is uitgebreid, er wordt niet gejaagd of op de tijd gelet, je wordt behandeld door iemand met verstand en aandacht en niet door iemand die maar klakkeloos begint. Het is heerlijk omdat alles met rust gaat, er wordt niks geforceerd, alles volgt de natuurlijke lijn van je lichaam, het komt weer in beweging. 

Het laatste deel van haar behandeling geeft je echt complete rust, stilte in je hoofd en stilte in je lijf, dan lijkt het wel alsof de spieren waar zij haar handen onder legt, alles loslaten, ik voel dan mijn lijf echt een diepe zucht slaken. De na reacties vind ik altijd best spannend maar daar begeleidt ze je heel fijn bij, het is goed wat je voelt. 

Ik ben er zeker nog niet maar dat kan ook niet na zo'n lange tijd van heftig ziek, trauma en angsten maar ik ben al vele stappen verder en ik blijf ook echt bij haar komen. Ook als het dalijk echt allemaal weer rust heeft en over is, ga ik zeker nog om de zoveel tijd langs als cadeau aan mijzelf!

Debbie, Kinderdijk

Een aantal jaar geleden kampte ik met hevige pijnklachten op mijn borst/ribben en tussen mijn schouderbladen. De pijn beheerste mijn leven. Er was veel onzekerheid over de oorzaak van de klachten. Is het mijn hart? Zijn het mijn Longen? De huisarts heeft een en ander uit laten sluiten,  waarna ik op haar advies bij Martijn Vis terecht kwam. Martijn heeft goed naar mij geluisterd en de tijd genomen om te doorgronden waar deze klachten bij mij vandaan kwamen. Daarna volgende een behandeling van een uur waarin ik op een zachte manier “”losgemaakt” werd. Meteen voelde ik een soort opluchting ontstaan in rug en borst. Na een aantal behandeling waren de klachten stukken minder en had ik het vertrouwen in mijn lijf hervonden. Ik verliet de praktijk met het gevoel van veel meer grip op het klachtenpatroon.

Anna, Delfgauw

Sinds 1998 weet ik dat de pijn in m’n borstkas en dan met name de voorste ribben, veroorzaakt wordt door het syndroom van Tietze. Van een ondersteunende behandeling was toen nergens sprake, leer er maar mee leven.
Ik leerde in de jaren daarna dat o.a. lichaamshouding en gemoedstoestand van invloed zijn op deze perioden van hanteerbare pijn. Eind 2017 had ik, na een stressvolle periode, zoveel pijn in mijn rug en ribben dat ik weer intens herinnerd werd aan de aanwezigheid van het syndroom van Tietze en Costochondritis, Zoekende naar ondersteuning vond ik tot mijn vreugde Maatschap Vis, die bleken gespecialiseerd. En dat zijn ze! Diezelfde middag belde ik en maakte een afspraak,
Dáár ben ik dánkbaar voor, want mede door een aantal behandelingen bij Olga is de pijn die ik ervaarde van een dikke 8 naar een 2/3 gegaan en soms nog minder. De behandelingen duren een uur,  er wordt goed in kaart gebracht wat het lichaam laat zien, ik ervaar zorgzaamheid, aandacht en kunde.
Door zacht bewogen te worden krijgt het ontstoken bindweefsel rondom de kleine gewrichtjes de aandacht die het nodig heeft om zichzelf te voeden, in beweeglijkheid te versoepelen en te ontspannen. Dit werkt in m’n gehele zijn door.
Nu ga ik nog eens in de drie maanden voor een ondersteunende behandeling, dit in combinatie met o.a. dagelijkse beweging
en aandachtig bij m’n beleving aanwezig zijn. Hierdoor is er voor mij een voelbare weg naar beterschap.

Thessa, Hellevoetsluis

Tietze is een aandoening waar je mee moet leren leven, dit klinkt hard maar is de werkelijkheid. Vanuit dit standpunt ben ik voor mijzelf gaan zoeken wat werkt er nou goed. Maar dat is makkelijker gezegd als gedaan, want niemand weet hier echt iets vanaf. Doordat er geen specifieke informatie bestaat ga je elke pijnaanval weer op internet zoeken, is er nu wel een oplossing? Die was er, ik ben naar de Vis Manuele Therapie gegaan om na zoveel therapieën te  kijken of dit wel zou slagen. En de wonderen waren de wereld nog niet uit. Mijn lichaam reageerde de eerste 2 behandelingen erg heftig, de 2de keer was zelf zo erg dat ik bijna flauwviel. Maar het werkte voor mij, de drukkende pijn op mijn borst, of iemand aan je spieren loopt te trekken verdween. De eerste keren ben ik een aantal keren achter elkaar gegaan om je lichaam weer goed te resetten, nu ga ik alleen nog als ik het echt nodig heb. Als het er is en ik lig op de behandeltafel voel je de druk gewoon wegzakken, dat is een gevoel wat niet te beschrijven is, heel fijn of je herboren de deur kan verlaten.  Het is wel zaak hiernaast te gaan zoeken wat de oorzaak is dat het terug blijft komen. Bij mij was dit mijn beroep (Horeca), nu ik dit heb los gelaten heb ik minder behandelingen nodig, maar ik weet ze wel te vinden

Gillian, Hillegom

Ik liep langere tijd met Tietze klachten zoals pijn op de borst,pijnlijke ribben,rug en schouder. Voelde me erg ellendig en besloot internet af te speuren omdat ik heel graag geholpen wilde worden. Ik heb toen de website gevonden van Vis manueel therapie en die gaven aan gesppecialiseerd te zijn in de klachten van tietze wat me erg aan sprak was de uitleg over hoe ze te werk gaan en je lichaam een hoop zelf moet oplossen en daar dus ook tijd voor nodig is. Dus gelukkig geen wekelijkse behandelingen die een hoop geld zouden kosten. De 1e keer daar gekomen was Olga al op de hoogte van het hoe en wat omdat ik een formulier had ingevuld met wat de klachten zijn verleden en heden. Na de 1 e behandeling veel reactie van mijn lichaam gehad en met een paar dagen rot gevoeld maar was hier al voor gewaarschuwd. Na weken voelde ik langzaam verbetering wat naar mate de behandelingen alleen maar beter werd. Uiteindelijk 3 behandelingen gehad en voel me een heel ander mens geen klachten meer en ben Olga heel dankbaar voor de behandelingen maar ook de tips en het vertrouwen wat ze me heeft gegeven.

 Margaretha, Zuid Holland

Ik kom ongeveer 2 jaar bij Sonja voor mijn Syndroom van Tietze. In het begin wist ik niet dat ik Tietze had. Ik dacht eerder dat ik het aan mijn hart had. Gelukkig was dit niet zo, alhoewel dit ook niet fijn is. Ik heb veel last gehad totdat ik op de site van Vis manuele therapie terecht kwam en zag dat ze specifieke behandeling hadden voor Tietze. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en kon gelijk terecht. Na een aantal behandelingen namen de klachten af en kon ik weer deelnemen aan het dagelijks leven. Soms heb ik nog wat last en dan ga ik weer even bij Sonja langs. Dan kan ik er weer voor een tijdje tegen. Kortom: sinds ik onder behandeling ben heb ik minder last en de tussenposes worden steeds langer voor ik weer een behandeling nodig heb. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen om deze behandelingen te ondergaan en het werkt.

Corine, Oegstgeest   

Na lang tobben en na verschillende therapeuten te hebben bezocht vond ik Olga. Olga heeft mij in een relatief korte periode afgeholpen van mijn syndroom van Tietze klachten. Het is zo fijn om weer normaal te kunnen ademen, zonder druk te voelen op mijn borst en benauwdheid te ervaren. Je merkt dat behandeling van je gehele lichaam nodig is om een verandering te bewerkstelligen. De behandeling is zo goed als niet pijnlijk en wanneer je in de auto stapt richting huis merk je gelijk dat je lichaam reageert. Deze reactie duurt hooguit een paar dagen. Ik merkte erg snel vooruitgang in de behandelperiode. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen. Wanneer mijn klachten mogelijk terug komen, weet ik bij wie ik moet zijn.'

Elouise, Portugaal

3 weken na de bevalling van ons eerste kindje werd ik in het ziekenhuis opgenomen met hevige pijn op de borst klachten. Met de diagnose Syndroom van Tietze werd ik met pijnstilling weer naar huis gestuurd
Echter behield ik de pijnaanvallen die voor veel onzekerheden zorgden en mij ernstig belemmerden in de zorg voor onze dochter. Op internet kwam ik de website Tietze behandeling.nl tegen. Het eerste contact met Olga was erg prettig en de ervaring die zij hebben met de behandeling van patiënten met costochondritis gaf mij hij hoop en vertrouwen. Al na de eerste behandeling verminderden mijn klachten en een aantal behandelingen ben ik nagenoeg klachtenvrij, een geweldig resultaat!

Christine, Hendrik Ido Ambacht