Hoe werkt een behandeling

Het is eigenlijk heel simpel: wij laten de gewrichten als keten tegelijk een verandering doormaken waardoor zij beter gaan samenwerken. We doen dit door een impuls te geven aan het collageen bindweefsel van een gewricht. Dit zet een lichaamseigen en geheel natuurlijk veranderproces in gang. Na de behandeling zal het lichaam een verbouwingsproces ingaan.
 

Hoe kan Tietze verminderen?

De oorzaak van het syndroom van Tietze is niet bekend. Wel is het duidelijk dat houding, manier van bewegen en manier van belasten van de borstwervelkolom, ribben en borstbeen van invloed zijn op het onstaan en instand houden van de klachten die voor Tietze zo karakterestiek zijn. Via Manuele Therapie e.s. zijn we in staat om het deel van de bewegingsapparaat dat niet bewust te beinvloeden is (door b.v. oefeningen) anders te laten bewegen. Mogelijk zit de trigger van Tietze niet op een specifieke locatie maar moet gezien worden als een probleem in de samenwerking tussen de onderdelen van de gewrichtsketen die zich bij het individu op die specifieke manier uiten in het beeld van Tietze. Deze keten wordt gestuurd vanuit het collageen bindweefsel en dit is te beïnvloeden!
 

Hoe lang neemt dit proces in beslag?

Dit proces wordt volledig gedicteerd door de snelheid van collageenverandering. Een cyclus hiervan neemt 14 maanden in beslag. Elke behandeling opnieuw wordt op een nieuwe set vezels ingewerkt.
Gelukkig vindt 90% van het verbouwingsproces plaats tijdens de eerste 6 weken en hier werken we voornamelijk mee.